Sjuan


Välj vilket land och kanal du vill titta på genom att klicka på en flagga!Sjuan

Sjuan är en TV-kanal från TV4-gruppen. Ursprungligen skulle kanalen i huvudsak visa sportsändningar och spelprogram. Inför starten vidgades programutbudet till att även omfatta underhållning och fritidsprogram. Kanalen invigdes den 9 mars 2003 under namnet TV4 Plus, vilket den hette fram till 12 september 2011. Med en tittarandel på 4 procent i snitt 2009 är kanalen Sveriges sjunde största kanal. Kanalen har under flera månader gått om TV6, och är Sveriges snabbast växande kanal, 2003 var räckvidden 519 000 tittare och år 2007 2 024 000 tittare. Det är en ökning med 390 procent.

I kabelnäten distribueras kanalen av de flesta kabel-tv-operatörerna. Detta sker genom en blandning av digital och analog distribution.

Dessutom sänds den digitalt via både marknät och satellit. I marknätet sänder kanalen via multiplex 2 och är krypterad vilket innebär att ett programkort från Boxer behövs för att man ska kunna se kanalen.

Via satellit var det ursprungligen bara Canal Digital som sände kanalen, och de inkluderade den i samtliga paket. Viasat började distribuera kanalen den 21 april 2005. Från 2 maj 2011 delades dåvarande TV4 Plus upp i lokala delar.

Sjuan har sedan starten visat program som producerats för kanalen. Många av kanalens första egenproduktioner var relativt billiga produktioner som baserades på utländskt material som sedan försvenskades genom att man gav programmet en svensk inramning och en svensk programledare.

Nyheter och samhällsprogram ingick inledningsvis inte i programutbudet. TV4-gruppen valde dock sedermera att lägga några nyhetsrelaterade program i kanalen, exempelvis användes kanalen för att sända direkt från huvudförhandlingarna efter Anna Lindh-mordet.

Under hösten 2005 började man sända flera nyhetsuppdateringar under dagen från TV4-nyheterna. År 2007 sänds ungefär tre sådana uppdateringar dagligen. Under kronprinsessan Victorias förlovning sände kanalen nyhetsuppdateringar direkt under hela dagen via "Nyhetskanalen.se". Den 2 maj 2011 sänder för första gången TV4:s lokala nyheter en sändning på seneftermiddagen i Sjuan.

År 2005 hade Antikdeckarna premiär, programmet är en av kanalens långkörare och har sänts varje år sedan dess. Året innan startade programmet Det okända som även det har sänts i flera säsonger och fått en egen spin off-serie, Akademin för Det okända som sändes under hösten 2007. Andra program som varit med från starten i kanalen är Jakt & Fiske, Nattliv och Hem till gården.

Kanalen har sänt många matprogram. Under 2005 lanserades matprogrammet Leilas mat med Leila Lindholm som programledare. Programmet blev en tittarsuccé och har än så länge producerats i två säsonger.

2007 blev ett riktigt matår för kanalen. Leila Lindholm lanserade två nya program, Leila bakar och Leilas jul. Dessutom började man sända Vad blir det för mat? med Per Morberg. Programmet blev omdiskuterat i media på grund av Morbergs speciella sätt att hantera mat och uppförande i köket. Programmet repriserades senare i TV4. 2007 började man sända ett program speciellt inköpt för kanalen, Jericho. 2009 sändes ytterligare ett matprogram med Leila Lindholm, Leila på landet.

Våren 2008 började TV4:s långkörare Bingolotto att sändas i kanalen. Bingolotto har sänts i TV4 sen 1990. Programmet sänds på bästa sändningstid: klockan 20.00 på lördagar. Inför kanalflytten hade TV4-gruppen meddelat att man väntade sig ett visst tittartapp, men premiären sågs av endast 305 000 tittare. Programmet innan, i TV4, sågs av 670 000 tittare. Däremot såldes fler lotter till programmet än under höstens program. Jämförelsevis hade Sjuan en normal lördagskväll vid den tiden cirka 60 000 tittare.[3] Efter att ha bytt programledare till Lotta Engberg ökade tittarsiffrorna till 470, 000 tittare, vilket är den högsta siffran för Bingolotto i Sjuan någonsin. Andra program som började sändas under 2008 är de egenproducerade Koloniområdet Iris och Sverige campar.

Under våren 2009 storlanserade man kanalen med många reklamtrailers i huvudkanalen TV4 för programmen som hade premiär. Bland annat gjorde Kattis Ahlström TV-comeback med sitt program Kattis & Company. Det är en livsstil-talkshow med aktuella gäster, intervjuer och diskussioner. I samband med programmet lanserar man även ett livsstilsmagasin med samma namn. Programmet blev dock inte den succé kanalen hoppats på, första avsnittet sågs av blott 111 000 personer och blev därmed det åttonde mest sedda programmet i Sjuan den dagen.

Andra program som lanserades under våren var Hundcoachen och Såld på hus, en tävling där mäklare gissar priser på nysålda bostäder runt om i Sverige med programledaren Caroline Kull.

Man repriserar även många program som ursprungligen gått i TV4, exempel på dessa är Parlamentet, Time Out, Jordan, rättsläkare, Lost, House med fler. En stor del av tablån är utländska program och serier som Judge Judy, Dr. Phil, Mannen som talar med hundar, Helt hysteriskt och 30 Rock.
Sport

Från starten sände kanalen sportnyheter fem gånger varje kväll i form av programmet Sporten Plus. Sportnyhetssändningarna blev sedermera färre för att helt läggas ner i december 2005. Kanalen sände under en period många sportevenemang som spanska La Liga och diverse andra fotbollsmatcher. Det sista ordinarie sportprogrammet var Vinnare Plus som lades ner 2010.


Streama TV kanalen nu!Sjuan
Lägg till en TV-kanal

Här kan du skicka ett meddelande till oss om en TV-kanal saknas. Var vänlig att först titta igenom alla kanaler. Vi har de flesta redan i vårt system. Tryck på respektive flagga och land, där hittar du alla våra samlade kanaler.
Om du trots allt inte hittar din kanal, skicka gärna ett meddelande till oss.
Din förfrågan har skickats iväg. Tack för ditt meddelande.

Du kan nu Titta på Svensk TV gratis utan någon som helst registrering

Vi vill att du skall ha möjlighet att testa vår tjänst utan någon som helst registrering eller bindning, vilket du inte kan med någon annan tjänst på marknaden. Du kan titta och streama alla Svenska TV kanaler som är tillgängliga såsom SVT Play, TV4, Netflix etc. Vi har jobbat stenhårt för att hitta en lösning som skall vara enkel och alltid leverera den högsta prestandan. Vi hävdar att vi har marknadens enklaste och mest funktionella lösning för att titta på Svensk TV.

Vad är VPN

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

 

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.